Skip to main content

Košarica

Biotabs je nedavno razvio strategiju za organski uzgoj, koji se temelji na praktičnosti, učinkovitost i kvaliteti. Organski uzgoj zvuči komplicirano, ali je zapravo najjednostavniji i najčišći način za uzgoj. U prirodi organizmi, gljivice i bakterije u

 

tlu razgrađuju životinjske i biljne ostatke. Ti organizmi, gljivice i bakterije čine tzv. floru i faunu tla. Organizmi u tlu razgrađuje organske tvari pretvarajući ih u hranu za biljke. Na ovaj način mrtve biljke i životinje predstavljaju izvor hrane za novi život, uzgoj biljaka.

 

Uzgoj na otvorenom u tlu

Osnova za organski uzgoj je korištenje komposta ili drugog razgrađenog organskog otpada. Organizmi iz tla pretvore kompost u prirodna biljna hranjiva i humusa. U posljednjih nekoliko godina pojavilo se mnogo noviteta u području kompostiranja. Bokashi metoda, glistnjak (kalifornijske gliste razgrađuju ostatke), pa čak korištenje crne vojničke muhe (Hermetia illucens…ličinke razgrađuju ostatke hrane) u stvaranju  komposta i kompostni čaj su nadahnuli mnoge uzgajivače. Dodavanje dodatnih bakterija i gljivice u tlo omogućuje da tlo razgradi više organskog materijala i pretvoriti ga u hranjive elemenata za biljke. Na ovaj način, tlo postaje tvornica hranjiva koja radi 24 sata na dan! Korištenje dobrih organizama iz tla ima još jednu prednost….neke gljive (Trichoderma) štite biljke od patogena, ostale gljive (mikoriza) stimuliraju razvoj korijenovog sustava biljke.

 

Uzgoj u zatvorenom

Nije svatko u mogućnosti ili ne želi proizvoditi svoj glistnjak ili bokashi kompost. Osim toga, upotreba svijetla za unutarnji uzgoj zahtjeva određenu prilagodbu kod biljaka. Zbog tih „šokova“ za biljku Biotabs je razvio posebnu organsku liniju za ishranu biljaka, na temelju inovacija i jednostavnosti. Linija se sastoji od super-komposta (Vaš supstrat nakon primjene Bio tabs pripravaka) s izvorom sporo otpuštajućeg organskog dušika. Biotabs također dodaje inovativne biotehnologije, kao što su mikorize i drugi organizmi u tlu za uzgoj. Korištenje tih organizama čini Biotabs posebno učinkovitom strategijom organskog uzgoja. Biotabs je opsežno testiran i ima mnogo vrlo sretnih i uspješnih korisnika.

 

Brzo i jednostavno

Biotabs čini organski uzgoj vrlo jednostavnim. Uzgajivač pripremi supstrat/tlo ili coco supstrat za sadnju u posudama u samo nekoliko minuta s Biotabs pripravcima koji sadrže organizme, hranjiva i humus. Nakon toga, biljka se može presaditi u lonac ili u tlo i sve što uzgajivač mora učiniti je to da zalijeva do berbe. Zalijevanje može biti automatizirano sa sofisticiranom Biotabs strategijom; na primjer, sa sustavom automatskih posuda. Biotabs strategija je način uzgoja koji štedi puno vremena i gotovo se nikad ne može pogriješiti. Ali, naravno, praktičnost nije jedini bitan kriterij; Biotabs pogotovo jamči visoku kvalitetu. Biotabs je vrlo pogodna strategija za organski uzgoj u zatvorenom i uzgoj u kontejnerima/posudama, u tlu i na Coco supstratu.

 

BACTREX

Poboljšivač plodnosti tla.

 • Korisne bakterije tla za razvoj korijenskog sustava,
 • sadrži mikorizne gljivice roda Trichoderma,
 • pruža zaštitu od patogena koji napadaju korijenov sustav,
 • pretvara organske tvari u hranjive tvari,
 • organski certificirani proizvod.

Bactrex se može koristiti za zaštitu nedavno ukorijenjene reznice ili nedavno klijavih sjemenki protiv patogena uključujući Pythium koji uzrokuje polijeganje presadnica.

 

UPUTSTVA ZA UPORABU
Koristite 1 mjernu žličicu na 1 litru vode. 1 litra otopine je dovoljna za zalijevanje 50 reznice ili presadnica.

Za uzgoj u supstratu i Coco supstratu, uzgoj u kontejneru/posudi i tlu, za unutarnji i vanjski uzgoj.

BACTREX je suh, u vodi topiv prah s velikim brojem korisnih mikroorganizama za tlo/supstrat i korijen, uključujući 6 sojeva Bacillus spp., gljivice (Trichoderma) i Actinomycetes. Ovi sastojci su posebno odabrani za povoljne učinke na strukturu tla i plodnost.

Osim korisnih bakterija tla, BACTREX sadrži različite učinkovite gljivice sojeva Trichoderma. Trichoderma su vrste gljiva koje imaju obilježje da žive na račun nekih drugih gljiva, uključujući i gljivica koje uzrokuju bolesti među nekim biljkama (bržim razvojem konkuriraju za prostor i hranu patogenim gljivicama te se one ne mogu razvijati, pospješuju razvoj korijena, cvijeta, a ujedno i povećavaju prinos). BACTREX sadrži 8 različitih bakterija, plijesni iz roda Trichoderma i humičnu kiselinu.

 

MYCOTREX

Poboljšivača tla.

 • Mješavina 9 vrsta Endo mikoriza,
 • sadrži blagotvorne Rhizo bakterije, alge i humične kiseline,
 • za 7 puta veći volumena korijena,
 • poboljšava apsorpciju vode i minerala iz tla. Poboljšava rast i razvoj biljke,
 • organski certificirani proizvod.

UPUTSTVA ZA UPORABU

Pomiješajte po reznici ili sadnici 3 mjerne žličice (3 grama) u supstrat za uzgoj ili Coco kompost. Stavite 2 mjerne žlice (2 grama) u sadnu rupu.

Za uzgoj u supstratu i Coco supstratu, uzgoj u kontejneru/posudi i tlu, za unutarnji i vanjski uzgoj.

Koristi se za sve vrste cvijeća, voća, povrća, ljekovitog i ukrasnog bilja.

Mycorrhizae su korisne gljivice tla koji žive u simbiozi s biljkama. Oni povećavaju učinkovitu korijena, ali zapravo funkcionira kao korijen. To dovodi do povećanja kapaciteta apsorpcije korijena od 7 puta. Možete li zamisliti što to znači za zdravlje i rast vaše biljke, ako su funkcije korijena 7 puta veće od normalne?! Biljke mogu uzeti vodu i hranjive tvari mnogo lakše.

MYCOTREX je najkoncentriraniji Mycorrihzial proizvod na tržištu.

 

ORGATREX

Tekuće gnojivo 3-2-6

 • Organski ojačivač rasta i cvatnje,
  • za unutarnji i vanjski uzgoj,
  • za voće, povrće, cvijeće, travu, ukrasno bilje,
  • za supstrat i Coco supstrat,
  • organski certificirani proizvod.

 

UPUTSTVA ZA UPORABU

Koristi se tijekom perioda rasta i cvatnje. Koristi se kao tekuće gnojivo za voće, povrće, cvijeće, travu i ukrasno bilje. Koristite 2 ml po litri vode. Koristite sa svakim zalijevanje tijekom perioda vegetacije i cvatnje.
Za uzgoj u supstratu i Coco supstratu, uzgoj u kontejneru/posudi i tlu, za unutarnji i vanjski uzgoj.

ORGATREX se sastoji od sastojaka koji su odobreni od strane Soil Association and the Control Union.
S visokim sadržajem elemenata u tragovima i šećera, ovo gnojivo djeluje skladno s bakterijama tla i mycorrhizae iz BIOTABSa.
Orgatrex vodena otopina  može se pohraniti na dva dana. Držite na hladnom mjestu i dobro protresti ili promiješati prije uporabe.
ORGATREX odobren kao organsko gnojivo za uporabu sa svim kulturama. Ovo gnojivo ne sadrži životinjske dijelove ili proizvoda.

SASTOJCI
Ovaj proizvod mješavina gnojiva od lucerne (alfalfa meal), mješovite melasa, Kali vinasse, silicijev oksid i kamenu prašinu kao temelj dostupnih mikronutrijenata.

3-2-6 N: P: K + uravnotežene količine Zn, Cu, Ca, Mn, Mg, S, Si i Fe.
Certificirano od strane Control Union.

 

STARTREX

Oplemenjivač tla i organsko gnojivo s visokim sadržajem probiotika.
Organsko NPK gnojivo 3: 1: 2

 • 100% organski poboljšivač tla,
 •  „vrača“ tlo natrag u život,
 •  visok sadržaj probiotičkih bakterija,
 •  sadrži silicij (Si) i fulvinsku kiselinu.
 •  organski certificirano.

Za uzgoj u supstratu i Coco supstratu, uzgoj u kontejneru/posudi i tlu, za unutarnji i vanjski uzgoj.

Koristi se za sve vrste cvijeća, voća, povrća, ljekovitog i ukrasnog bilja.
Pomiješajte 2 jušne žlice (25 gr) na 5 litara supstrata ili Coco supstrata.
STARTREX sadrži veliku količinu bakterija tla koje odmah djeluju kako bi poboljšale tlo i osigurati bolju apsorpciju organskih gnojiva. Većina supstrata su sterilizirani kako bi se uništilo sjeme i klice korova, što također ubija sve korisne bakterije i gljivice tla. Rezultat je da je životu u supstratu potrebno dugo vremena da se stabilizira. Miješanjem supstrata s STARTEXom, postižete da vaš supstrat odmah „oživi“ za vaše biljke da se korijen brže i bolje razvije.
3 najvažnije komponente STARTREX su fulvinske kiseline, humus i silicij. Fulvinska kiselina je glavni transporter u prirodi. Ona ulazi u biljne stanice i donosi hranjive tvari do stanica koje ih trebaju.

Leave a Reply